оскільки такі дії народних депутатів втратили свою ефективність і не допомагають досягти конкретної мети
 
Таку думку висловив Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік у інтерв’ю інформагентству «ГолосUA». Щоправда, політик не виключив, що в майбутньому можуть виникати приводи для блокування трибуни, «але переводити їх у таку площину, як це було під час роботи першої сесії — навряд чи буде можливо». Серед причин, які могли б у майбутньому спонукати депутатів здійснити такі дії, І. Калєтнік назвав зокрема невдоволення результатами виборів у п’яти проблемних округах, питання оголошення виборів у місті Києві. Водночас перші дні роботи третьої сесії Верховної Ради Перший заступник Голови Верховної Ради оцінив як ефективні.
Що ж стосується голосування, то представники опозиції, за словами народного депутата, набагато частіше голосують спільно з фракцією Партії регіонів, ніж депутати від КПУ. Протягом неповних трьох сесій Верховної Ради України сьомого скликання відбулося понад 1500 голосувань. «Із цих 1500 голосувань Компартія разом з Партією регіонів голосувала 640 разів. Опозиція голосувала спільно з фракцією Партії регіонів 650 разів», — зазначив він і додав, що фракція комуністів голосувала спільно з опозицією трохи більше 200 разів.
Водночас політик підтвердив, що КПУ не голосуватиме за зміни до Регламенту, якими пропонується знизити кількість народних депутатів, які можуть сформувати групу з правами фракції, до 15 осіб. 
 
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.