Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк спробував скупитися на кіровоградських ринках.
Зокрема, побував на одному з центральних — Колгоспному.
Спілкуючись із продавцями та покупцями, він зазначив, що на ціну продуктів впливають погодні умови, урожай, вартість паливно-мастильних матеріалів тощо.
Міністр переконаний, що цей рік видався врожайним, тож ціна на сільгосппродукцію залишається прийнятною та доступною кожному. У тому, що останнім часом у деяких регіонах вартість овочів і фруктів почала зростати, посадовець звинуватив окремих виробників і продавців.
Варто зазначити, що ціни на продукцію ланів і садів до приїзду аграрного міністра на ринках відчутно не змінилися. Хоча посадовець і став свідком довжелезних черг за картоплею за 3 грн. 18 коп. за кг.
На ринку Микола Присяжнюк міг придбати: помідори за ціною від 3,5 до 6 грн. Цибулю — від 3 до 5 грн., часник — до 15 грн., огірки — за 9—11 грн., капусту — за 2—2,5 грн. Перець коштував — 3,5 грн., яблука — 4—5 грн., баклажани і дині — 3 грн., кавуни — 5 грн., буряк столовий — 2,5 грн. за кг.
Сало в Кіровограді продають за ціною від 10 до 45 грн. за кг. Свіжу рибу — від 10—25 (великий короп) до 35 (судак) грн. за кг. Не надто відрізняються і ціни на стихійних ринках.
Кіровоград.
Микола Присяжнюк біля прилавків на Колгоспному ринку.
 
Фото із сайту «Факти Єлисаветграду».