Одного з потерпілих на міжнародному пропускному пункті «Бачівськ» прикордонників прооперували.
«Над ними чаклувала бригада судинних хірургів. Ми оцінюємо його стан як стабільний, але зараз він перебуває в реанімації. Нам вдалося врятувати його руку, яка була травмована, з оком теж усе гаразд. Наразі його життю нічого не загрожує», — повідомив лікар-хірург Глухівської районної лікарні Володимир Коловоротний.
Другий потерпілий прикордонник перебуває в травматологічному відділенні. Його стан стабільний, повідомляє УНН.
 
А сталося наступне
З п’ятниці українсько-російську ділянку кордону переведено на режим посиленої охорони. Після інциденту, що трапився напередодні.
У ніч з 3 на 4 жовтня на пункті пропуску «Бачівськ» порушник кордону підірвав себе та двох прикордонників. Чоловік загинув.
Мікроавтобус «Мерседес» прибув у міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення на в’їзд в Україну з Росії з чотирма громадянами Молдови о 00:15. Під час огляду в авто було виявлено п’ятого пасажира, який ховався в салоні. Так само, непоміченим, він перетнув російський пункт пропуску «Троєбортноє».
Для додаткової перевірки затриманого перевели до кабіни паспортного контролю. Там він надав прикордонникам паспорт громадянина Росії. Під час перевірки з’ясувалося, що документ належить іншій особі. І о 00:44 під час співбесіди затриманий підірвав себе, за попередніми даними, гранатою. Двоє прикордонників — прапорщик Микола Усок та старшина Руслан Божок — отримали поранення, їх доправили до районної лікарні Глухова. А з Центрального клінічного шпиталю ДПСУ прибув реанімобіль із досвідченими лікарями. Сім’ям поранених надається всіляка допомога.
На місці події працює слідчо-оперативна група прокуратури, МВС, СБУ та ДПСУ.