У приміщенні Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України за сприяння благодійного фонду «ЛАВ» народного депутата України Анжеліки ЛабунськоЇ (на знімку) відбулася презентація виставки фотохудожника, члена «Бердичівської фотографічної фундації», майстра народної творчості В’ячеслава МІщенка (на знімку внизу).
 
Виставка «Казковий світ В’ячеслава Міщенка» складається із 65 картин фотохудожника, що були відзняті в Житомирській області впродовж березня—жовтня 2012 року. Лейтмотивом робіт Міщенка є краса природи в усіх її проявах.
«Любов до природи в мене від батька, — зізнається автор В’ячеслав Міщенко. — Він часто брав мене з собою в ліс чи на озеро й показував те, на що рідко звертаєш увагу — візерунок павутиння, равлика, що ледь-ледь пересувається по листочку, крапельку роси, що залишилась на траві. Я хочу, щоб українці побачили навколишній світ таким, яким бачу його я — красивим, чарівним, казковим. Нерідко буває таке, що я повертаюся до місця, де знімав рік чи два тому, а лісу чи озера вже немає, все зруйновано. Своїми роботами я хочу закликати українців любити те, що їх оточує, поважати природу свого рідного краю, знаходити час і показувати дітям красу української землі».
«Бердичівська фотографічна фундація» вже тривалий час співпрацює з благодійним фондом народного депутата України Анжеліки Лабунської: спільними зусиллями була відкрита виставка робіт членів фундації в Бердичівському пансіонаті для людей похилого віку; за підтримки фонду з вересня 2013 року функціонує Бердичівська фотографічна школа, де дітей безплатно вчать мистецтва фотографії. Найближчим часом відбудеться масштабна поїздка членів фундації до Чорнобильської зони за сприяння фонду «ЛАВ» тощо. Саме тому народний депутат України Анжеліка Лабунська не залишилась осторонь відкриття виставки В’ячеслава Міщенка в Києві й привітала бердичівського фотохудожника з цією важливою подією.
«Я дуже рада, що глядачі поза межами Бердичева можуть ознайомитися з прекрасними фото-картинами В’ячеслава Міщенка. Адже вони мають на меті не лише продемонструвати відвідувачам професійність автора, а й показати красу навколишнього світу, що криється навіть у найменших і непомітних деталях. Ми й надалі відкриватимемо всій Україні бердичівські таланти», — сказала народний депутат України Анжеліка Лабунська.
 
Фото надано прес-службою Анжеліки ЛАБУНСЬКОЇ.