На Рівненщині четверо раніше судимих катували людей, вимагаючи в них гроші, при цьому пред’являли фальшиві посвідчення працівників правоохоронних структур.
Лідер злочинного угрупування 33-річний уродженець Кіровоградської області (тричі судимий за заволодіння чужим майном, підроблення документів, штампів, печаток) використовував підроблене службове посвідчення «особливого уповноваженого по протидії корупції Координаційного центру з Адміністрацією Президента, Верховною Радою, Кабінетом Міністрів України». А його спільник 32-річний тернопільчанин Олександр представлявся жертвам працівником Департаменту по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України.  
Окрім любителів фальшивок, до злочинного квартету входили ще дві особи з кримінальним минулим (обидва двічі судимі): 30-річний Василь, уродженець Славути Хмельницької області та 51-річний Юрій, уродженець і житель Макіївки, що на Донеччині.
У ході досудового розслідування слідчі УБОЗу УМВСУ в Рівненській області встановили, що згадане злочинне угрупування з чотирьох осіб тероризувало мешканців Рівненщини та інших областей, займаючись розбоями, вимаганням і незаконним позбавленням волі. В березні вони вдерлися до помешкання 26-річного рівнянина Ігоря і забрали в нього майна та коштів на 20 тисяч гривень. Крім того, учасники злочинного угрупування у лютому, одягнувши на голову мішок 29-річному мешканцю Рівного Роману, помістили його в автомобіль і вивезли в один із лісових масивів Острозького району Рівненської області. Там прикували наручниками до дерева та утримували упродовж кількох годин, безпідставно вимагаючи в нього 20 тисяч гривень.
Загалом учасникам організованого злочинного угрупування інкримінують сім злочинів.
Тамара ЛИСЕНКО, начальник СЗГ УМВСУ в Рівненській області, підполковник міліції.