На Кіровоградщині активно працюють над створенням оптового ринку сільгосппродукції. Його концепцію обговорили голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, керівники Нижньосілезького агентства з економічного співробітництва Томаш Тикерко і Лешек Янкевич та голова спостережної ради ПАТ «Креатив Груп» Максим Березкін.

Такий склад учасників зустрічі не випадковий. Адже саме польська сторона запропонувала будівництво в регіоні торговельно-логістичного об’єкта, який давав би змогу здійснювати свою діяльність виробникам сільськогосподарської продукції, імпортерам, оптовикам-дистриб’юторам, логістичним операторам та експортерам.

— Нарешті, — стверджує голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, — переговори перейшли в практичну площину. Кіровоградщина є регіоном із досить розвиненим аграрним виробництвом і має вигідне географічне розташування. Створення такого ринку матиме позитивний економічний ефект, це — нові робочі місця та додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Ще один потенційний інвестор масштабного проекту — ПАТ «Креатив Груп» — потужний учасник вітчизняного агробізнесу. За словами голови спостережної ради підприємства Максима Березкіна, спорудження такого ринку принесе користь як споживачам, які отримають зниження цін на сільськогосподарську продукцію, так і виробникам, які матимуть постійне місце її збуту.

Голова правління Нижньосілезького агентства з економічного співробітництва Томаш Тикерко запевняє, що зі свого боку польські партнери докладуть максимум зусиль для створення в Кіровограді ринкового центру, який відповідатиме найсучаснішим вимогам.

Кіровоградська область.