У селищі Стара Ушиця, що на Хмельниччині, урочисто відкрили Територіальний центр соціального обслуговування. З цією подією привітав присутніх і народний депутат України Володимир Мельниченко
Занедбана будівля, яка з роками поступово могла зруйнуватися, колись слугувала оздоровчим табором. Тепер вона стане надійним дахом для не менш як півсотні літніх людей, які потребують уваги та догляду.
За словами представників місцевої влади, без участі Володимира Мельниченка новосілля могло і не відбутися, адже саме народний депутат посприяв у виділенні коштів на систему електроопалення, реконструкцію системи водопостачання.
За словами голови Хмельницької ОДА Василя Ядухи, в області функціонує 28 таких закладів. «Це найвищий показник в Україні, і в планах влади — збільшення їх числа, бо кількість літніх людей, які потребують соціальних послуг, опіки, уваги, зростає. Сьогодні громадян, які виявили бажання перебувати в таких центрах краю, нараховується 68 тисяч, — пояснив очільник ОДА. — Тож, вважаю, влада йде правильним шляхом».
У новому центрі є все для того, щоб надавати літнім людям соціально-медичну та профілактичну допомогу, психологічні та інформаційні послуги. Закуплено різноманітні масажери, спортивний інвентар. Загалом з березня 2011 року було виконано будівельних робіт та придбано обладнання на суму понад чотири мільйони гривень.
 
Фото надане прес-службою Кам’янець-Подільської РДА.