Футбол. Ліга чемпіонів. 2-й тур. 2 жовтня.

Група В. «Ювентус» (Італія, Турин) — «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул). 2:2. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Копенгаген» (Данія). 4:0.
«Реал» — 6 очок, «Ювентус» — 2, «Копенгаген» — 1, «Галатасарай» — 1.
Група С. ПСЖ (Франція, Париж) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 3:0. «Андерлехт» (Бельгія, Брюссель) — «Олімпіакос» (Греція, Пірей). 0:3.
ПСЖ — 6, «Олімпіакос» — 3, «Бенфіка» — 3, «Андерлехт» — 0.
Група D. ЦСКА (Росія, Москва) — «Вікторія» (Чехія, Пльзень). 3:2. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 1:3.
«Баварія» — 6, «МС» — 3, ЦСКА — 3, «Вікторія» — 0.
Група А. «Байєр» (Німеччина, Леверкузен) — «Реал Сосьєдад» (Іспанія, Сан-Себастьян). 2:1 (Рольфес, 45, Гегелер, 90 — Вела, 52). На 51-й хвилині Вела не реалізував пенальті.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 1:1. Голи: Велбек, 18, Тайсон, 76.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Гюбшман, Фернандо (Ілсіньо, 84), Коста, Тейшейра, Тайсон (Бернард, 90+1), Адріано (Феррейра, 89). Тренер — Мірча Луческу.
«МЮ»: Де Геа, Рафаель, Смоллінг, Відич, Евра, Каррік, Феллаїні (Гіггз, 66), Клеверлі, Валенсія, Велбек (Джонс, 90+2), ван Персі. Тренер — Девід Мойєс.
Рефері — Павел Краловець (Чехія).
Донецьк. «Донбас Арена». 51 555 глядачів. 5 градусів.
Як не намагалися «гірники» дотиснути «червоних дияволів», але марно. Гості теж не домоглися свого — вони змушені були відійти на власну половину поля й утримувати нічию. У підсумку нестабільні «Шахтар» і «Манчестер Юнайтед», котрі зовсім не радують своїх шанувальників у новому сезоні, розійшлися миром. Либонь, такий результат, зрештою, є справедливим, адже гра обох команд була не надто видовищною.
Після пропущеного м’яча підопічні Мірчі Луческу діяли переконливіше, однак трьох очок не подужали. Якщо взяти окремих виконавців, то, скажімо, Срна і Тайсон цілком заслужили перемоги. Чого, на жаль, не скажеш про більшість гравців «Шахтаря».
Про манкуніанців і взагалі казати особливо нема чого — якимись кволими і втомленими вони були. Їм узагалі поталанило, що першими забили, бо інакше могли й програти.
Узагалі в групі А склалася незрозуміла ситуація. Поки що важко визначити, хто вийде до плей-оф. Звичайно, ми хочемо, щоб це був «Шахтар». Але «Байєр» і «Реал Сосьєдад» — команди приблизно такого самого рівня, як і нинішні «гірники» та «червоні дияволи». Надто рівна група вийшла.
На жаль, нині команди не такі сильні, як минулого сезону. На це є чимало об’єктивних причин. «Шахтар» продав кількох зіркових гравців, а новобранці поки ще не набули потрібних кондицій. «Манчестер Юнайтед» пережив зміну тренера. А кілька знаних виконавців цього колективу з різних причин випадали з роботи на тривалі періоди, зокрема, Вейн Руні. Одне слово, команди переживають реконструкцію, не припиняючи виробничого процесу.
Наставник «Манчестер Юнайтед» Девід Мойєс, природно, був розчарований, що його команда пропустила наприкінці матчу.
— «Шахтар» — сильна і досвідчена команда, тому результат мене не розчарував, — сказав тренер гостей одразу після зустрічі. — Ми свідомо віддали м’яч супернику і намагалися діяти на контратаках. Щодо Вейна Руні, то я не збирався задіювати його в цій зустрічі...
Окрім самого поєдинку, «Донбас Арена» того вечора стала місцем цікавої події. У центрі уваги опинився півоборонець гостей Райан Гіггз: він став абсолютним рекордсменом Ліги чемпіонів за кількістю матчів, проведених в кваліфікаційних і основних турнірах головного єврокубка.
Вийшовши на заміну на 66-й хвилині, валлієць взяв участь у своєму 145-му поєдинку, випередивши колишнього нападника мадридського «Реала» і німецького «Шальке-04» (Гельзенкірхен) Рауля Гонсалеса (144 матчі).