Учора Президент України Віктор Янукович здійснив робочу поїздку до Кіровоградської області.
Глава держави взяв участь у відкритті річкового термінала в Світловодську та всеукраїнської агропромислової виставки «АгроЕкспо-2013», що відбувається у Кіровограді, у роботі Міжнародного інвестиційного форуму «Elіsavetgrad Іnvestment Day-2013» та відвідав Кіровоградський академічний український музично-драматичний театр імені М. Кропивницького.
У Світловодську Президент ознайомився з етапами будівництва річкового термінала, системою його роботи та виробничими потужностями та під час його відкриття, зокрема, зазначив: «Ми є учасниками відродження транспортного потенціалу Дніпра, а в подальшому — й інших водних шляхів нашої країни. Наші річки повинні працювати — це надпотужна складова національної транспортної інфраструктури».
Після відкриття термінала глава держави поспілкувався з його працівниками.
Президент Віктор Янукович переконаний, що Україна й надалі зміцнюватиме свої позиції у світі як потужного гравця на аграрному ринку. «Цього року ми зібрали 58 мільйонів тонн зерна, що стане рекордним урожаєм за всі роки незалежності, — зазначив він, перебуваючи в Кіровоградській області. — Переконаний, що Україна й далі зміцнюватиме свої конкурентні позиції у світі як житниці Європи та потужного експортера зернових, а інвестиції в розвиток інфраструктури аграрного ринку, в елеваторні комплекси — це інвестиції в майбутнє».
Про важливість реалізації агропромислового потенціалу країни для подальшого розвитку економіки Віктор Янукович ще раз наголосив під час відкриття Всеукраїнської агропромислової виставки «АгроЕкспо» в Кіровограді.
«Для динамічного розвитку економіки України та її регіонів вкрай важливою є реалізація потужного агропромислового потенціалу нашої держави», — сказав глава держави.
Президент висловив упевненість, що за рахунок сільського господарства Україна не лише забезпечує потреби внутрішнього ринку, а й постійно нарощує поставки продовольства та сільськогосподарської сировини на зовнішні ринки. На його переконання, розвиток агропромислового комплексу потребує впровадження нових технологій, технічного переоснащення підприємств, а також істотного підвищення якості продукції.
Глава держави нагадав, що модернізація виробництва та підвищення конкурентоспроможності продукції є важливою складовою програми економічних реформ. У зв’язку з цим Віктор Янукович наголосив на важливості створення сприятливих умов для ведення бізнесу. За його словами, сьогодні необхідно зробити все можливе для забезпечення належного рівня надання медичних та освітніх послуг, поліпшення водопостачання, транспортного сполучення, розбудови повноцінної та якісної соціальної інфраструктури на селі.
Після виступу Президент оглянув зразки сільгосптехніки, представлені на виставці.
 
Кіровоградська область.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).
Довідка
Світловодський річковий термінал загальною площею 8,9 га — елеваторний комплекс групи компаній «УкрАгроКом» та «Гермес-Трейдинг» загальною потужністю одночасного зберігання зернових 94 тисячі тонн, прийому щоденно до 5 тисяч тонн, обробки і сушки — 4,4 тисячі тонн, навантаженням на залізничні платформи 4 тисячі тонн та навантаженням на водний транспорт до 5 тисяч тонн з одночасним швартуванням двох плавзасобів. На підприємстві створено близько 60 нових робочих місць.
Під час відкриття річкового термінала в Свідловодську.