У Кременчуці вперше за останні десятиліття відбувся військовий парад. Він був присвячений Дню міста й 70-й річниці визволення його від фашистських загарбників. 
Урочистим маршем площею Перемоги пройшла понад тисяча військовослужбовців Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ, а також курсанти ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Шеренга за шеренгою крокували піхотинці, льотчики, моряки, десантники. Попереду несли Державний прапор України та прапор Перемоги. Командував парадом начальник місцевого гарнізону Микола Комлик, а приймав його міський голова Олег Бабаєв. Останній звернувся до присутніх із вітальною промовою.
Площею та прилеглими до неї центральними вулицями проїхали артилерійські тягачі з гарматами, інженерна техніка, бронетранспортери, реактивні системи залпового вогню. Особливий інтерес у присутніх викликала спецтехніка, виготовлена на базі вантажівок Кременчуцького автомобільного заводу. На завершення відбувся так званий плац-парад за участю військових музикантів. Попри дощ із градом за дійством спостерігали тисячі кременчужан і гостей міста. Того дня не менш захоплюючою стала й реконструкція визвольних боїв за місто. Її влаштували на березі Дніпра представники військово-історичних клубів кількох міст України.