Футбол. Ліга Європи. Сьогодні три українські клуби проведуть матчі другого туру групового етапу. «Дніпро» і «Чорноморець» після виграшів на виїзді, звісно, прагнутимуть продовжити переможну ходу і вдома. Щоправда, цього разу наші колективи за суперників матимуть клуби імениті, і змагатися з ними буде непросто.
Одесити на своєму красені-стадіоні на березі моря прийматимуть ПСВ з Ейндговена (Нідерланди). Це один із найавторитетніших клубів Європи, 21-разовий чемпіон своєї країни, у минулому — володар Кубка чемпіонів і Кубка   УЄФА. Отже, має великі традиції і колосальний досвід виступів у єврокубках.
Зрозуміло, що в складі суперника «моряків» в різні роки виступало чимало зірок — і місцевих, і зарубіжних. Цікаво, що протягом 1998—2002 років в цьому клубі провів 99 матчів і забив 5 м’ячів вихованець одеського «Чорноморця» оборонець Юрій Никифоров.
Але все то, як кажуть, справи минулого. Нинішній ПСВ після 8 турів чемпіонату Нідерландів з 15 очками ділить лідерство з клубами «Твенте» і «Херенвеен». А от старт у Лізі Європи для команди з Ейндговена був напрочуд невдалим. Вона вдома несподівано програла болгарському клубу «Лудогорець» — 0:2. Зрозуміло, що підопічні 42-річного тренера Філліпа Джона Вільяма Коку, котрий свої найкращі роки в кар’єрі гравця провів саме у ПСВ, прибули до Одеси із серйозними намірами.
***
«Дніпро» сьогодні приймає не менш іменитого суперника — «Фіорентину» з Флоренції. У чемпіонаті Італії флорентійці посідають п’яту позицію. Цікаво, що з серпня нинішнього року у їхньому складі виступає нападник із України — Олександр Яковенко (син відомого гравця і тренера Павла Яковенка).
Нагадаємо, що в першому турі суперник дніпропетровців вдома переконливо переміг португальський клуб «Пасуш» — 3:0.
 
Наставник «Фіорентини» Вінченцо Монтелла.
 
 
Атакує нападник ПСВ Мемфіс Депай.
Фото с сайта УЕФА.
 
Фото з сайту УЄФА.