Сьогодні в столиці Австрії футболісти київського «Динамо» проведуть поєдинок другого туру групового турніру Ліги Європи. До Відня ми — команда і журналісти — прилетіли вчора перед обідом. Футболісти розмістилися в готелі «Steіgenberger», ЗМІ — в «Austrіa Trend Hotel Savoyen».
О 16:30 за місцевим часом відбулася традиційна прес-конференція Олега Блохіна. Тренування «Динамо» почалося о 17:00 і тривало годину. Команда працювала охоче і з настроєм.
У чемпіонаті Австрії (Бундесліга, участь бере 10 клубів) зіграно десять турів. В останньому «Рапід» (посідає четверту позицію — 15 очок) удома програв (2:4) «Вольфсбергеру» (восьма позиція — 9 очок). А лідирує «Зальцбург» — 22 очки.
У першому турі групового турніру Ліги Європи віденці, як відомо, поступилися в гостях швейцарському «Туну» — 0:1. Отже, сьогодні зустрічаються клуби, в яких зачеплено самолюбство (нагадаємо: «Динамо» в Києві програло 0:1 бельгійському «Генку»). А це обіцяє гостру суперечку.
На знаменитій арені
Матч відбудеться на «Ернст Гаппель Штадіон» (до 1992 мав назву Praterstadіon або Wіenerstadіon), на якому проводить свої зустрічі в єврокубках не лише наш сьогоднішній суперник, а й столична «Аустрія». Міжнародні матчі грає тут і національна збірна Австрії.
Нині стадіон (на знімку) вміщує 55 655 глядачів і є найбільшим у країні. Свою теперішню назву споруда одержала на честь видатного австрійського футболіста й тренера Ернста Гаппеля. Стадіон є п’ятизірковим за класифікацією УЄФА. 
До речі, домашня арена «Рапіда» «Гергард-Ганаппі-Штадіон» перебуває у стані реконструкції. Після її завершення восени 2014 року вміщуватиме 23 000 глядачів (нині — 17 500). Нам розповіли, що поруч зі стадіоном збудують ще й академію «Рапіда» з декількома штучними полями. Загалом інвестиції клубу в інфраструктуру становитимуть майже півсотні мільйонів євро.
Судитиме один із найдосвідченіших
Поєдинок «Рапід» — «Динамо» обслуговуватиме один із найдосвідченіших служителів футбольної Феміди в Європі — 45-річний англієць Майкл Леслі Дін (на знімку). Він почав судити 1985-го. Щоб «дорости» до англійської Прем’єр-ліги, йому знадобилося 15 років. До списку ФІФА потрапив 2003 року.
З «Динамо» Діна доля ще не зводила, але з українцями він знайомий. В активі англійця — матч плей-оф Ліги Європи сезону 2009/2010 «Сівасспор» (Туреччина) — «Шахтар» (0:3), гра групового етапу ЛЄ сезону 2011/2012 «Аустрія» (Австрія) — «Металіст» (1:2) і зустріч другого відбірного раунду того самого турніру в поточному сезоні «Чорноморець» — «Дачія» (Молдова) (2:0). 
Матчі австрійських команд Дін обслуговував чотири рази (2 нічиї, 2 поразки).
Погода
Як і в Києві, у Відні досить прохолодно — +10 удень, але сонячно, на небі ані хмаринки. Під час матчу температура, звісно, впаде. За прогнозом — до 6 градусів. Але на полі, сподіватимемося, буде досить гаряче, і динамівці активно підкидатимуть «дрова» в грубку протистояння.
...І наостанок. Матч «Рапід» — «Динамо» розпочнеться о 20:00 за київським часом. Пряма трансляція на телеканалі «Україна».
 
Віктор БРАНИЦЬКИЙ (із Відня).

Фото з сайту УЄФА.