Жителі села Грушів, що за 17 кілометрів від епіцентру навчань на Яворівському полігоні, під час навчальних стрільб минулого вівторка спостерігали, як на місцевому озері пролунав вибух. Це за сотню метрів до сільських будинків — один зі снарядів міг поцілити в населений пункт.

Військові навчання на Яворівському полігоні за участю керівництва країни почали обростати несподіваними подробицями. «Голос України» попросив прокоментувати ситуацію начальника Західного регіонального медіа-центру міністерства оборони Олексія Поронюка: «У нас немає такої інформації. Під шумок військових навчань хтось міг глушити рибу. Журналісти часто бувають некомпетентними в питаннях, які висвітлюють. Понаписували, що уламки снарядів літали над трибуною. Я втомився їм пояснювати, що інколи буває рикошет, що жодної загрози не було. Навіть кинутий камінь від землі відбивається. Але комусь потрібна сенсація».

Голова Яворівської РДА Микола Романюк порадив звернутися до військових, бо немає жодної інформації щодо вибуху на сільському озері.

Військові експерти пояснили «Голосу України», що практично снаряди з полігону не могли долетіти до Грушева. 

Від Дубровиці, звідкіля вели стрільбу реактивними снарядами, до Грушева — 24 кілометри. Зона ураження — максимально 20 кілометрів. Пострілами з літаків теж не могли досягти сільського озера, бо зона ураження — до 10 кілометрів.

Львівська область.