Народний депутат, голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у складі української опозиції зустрівся з президентом Литви Далею Грибаускайте (на знімку). Під час зустрічі сторони обговорили хід виконання Україною критеріїв, необхідних для підписання в листопаді Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Було відзначено також високі шанси підписання Угоди, але, як зазначалося, Україна повинна виконати пункти, визначені ЄС.
По завершенні зустрічі, як повідомила прес-служба партії, Арсеній Яценюк зазначив, що наша країна дуже цінує підтримку, яку надає їй президент Литви: «Ми переконані, що Угода про асоціацію з ЄС буде підписана в листопаді. Але річ у тім, що нам необхідно виконати три критерії. Перший — виборче законодавство, яке вже ухвалено парламентом. Другий стосується реформування прокуратури, і ми сподіваємося, що відповідний законопроект буде внесено до парламенту в найближчому майбутньому, й опозиція готова забезпечити необхідну кількість голосів. Третій критерій стосується справи Юлії Тимошенко».
Народний депутат нагадав, що німецький уряд чітко заявив про готовність забезпечити медичну допомогу для Ю. Тимошенко.
Водночас, під час зустрічі наголошувалося, що Угода про асоціацію — це не лише питання підпису під паперами. Це — питання глибоких реформ в Україні, які повинні бути зроблені як до підписання Угоди, так і після, щоб наблизити стандарти українського суспільства до європейських норм і традицій.