В України і Грузії є всі шанси на те, щоб закінчити 2013 рік з товарообігом, який перевищуватиме 1 млрд. дол. США. Таке сподівання в ході зустрічі висловили народний депутат від фракції Партії регіонів, президент УСПП Анатолій Кінах та Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба (на знімку).
«За підсумками першого півріччя цього року зовнішньоторговельний обіг товарами та послугами України з Грузією становив 341,6 млн. дол. США. Найбільший попит у Грузії має продукція агропромислового комплексу України, зокрема, соняшникова олія, кондитерські вироби, готові харчові продукти, вироби чорної та кольорової металургії, хімічної промисловості та машинобудування. Україна ж імпортує здебільшого цитрусові. За структурою наші економіки доповнюють одна одну», — зауважив А. Кінах.
Він додав також, що нашій країні дуже цікавий досвід Грузії в напрямі вдосконалення регуляторної політики та інвестиційного клімату, підтримки і розвитку малого й середнього бізнесу. «Для України це вкрай актуальні питання. Базові галузі нашої економіки знаходяться у складному становищі, а малий та середній бізнес є потужним джерелом нових робочих місць, основою формування середнього класу, такого потрібного нашій державі», — цитує слова парламентарія його прес-служба.
Міхеїл Уклеба, у свою чергу, зазначив, що Україна входить у трійку найбільших торговельних партнерів Грузії та в п’ятірку країн із розвитку туристичної співпраці. «Потенціал наших економік великий, але використовується не сповна. Нам потрібно активніше розвивати економічне, інвестиційне співробітництво, працювати над поглибленням туристичних і культурних зв’язків», — сказав він.