Про це під час військових навчань на Яворівському полігоні заявив Президент Віктор Янукович, який учора перебував на Львівщині з одноденною робочою поїздкою.
Військові навчання підрозділів Сухопутних військ та Повітряних сил відбулися в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Яворівському полігоні.
До демонстраційно-тактичних навчань була залучена 24-та механізована бригада 13-го армійського корпусу Сухопутних військ та 80-та бригада аеромобільних військ, а також літак-розвідник, що проводив повітряну розвідку з висоти 200 метрів.
На Яворівський полігон Віктор Янукович прилетів зі Львова гелікоптером.
Перед початком навчань главу держави ознайомили з окремими видами озброєнь. Після цього Президент натиснув на кнопку та власноручно випробував новий реактивний комплекс, який перебуває на озброєнні у війську. Він здійснив пуск протитанкових керованих ракет «СТУГНА-П». Це нове озброєння відзначається високою маневреністю, потужністю та прицільністю.
За бойовими стрільбами також спостерігали міністр оборони Павло Лебедєв, командувач Сухопутних військ Геннадій Воробйов, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук.
Президенту також продемонстрували літак-безпілотник українського виробництва, який з допомогою камер вів зйомку на полігоні.
У навчаннях на Яворівському полігоні взяли участь 1700 військовослужбовців, було застосовано близько 400 одиниць різноманітного озброєння та техніки.
Після завершення навчань Віктор Янукович заявив, що найближчим часом вдасться суттєво підвищити боєздатність та професіоналізм армії завдяки новій комплексній програмі реформування та розвитку Збройних Сил України, яка передбачає удосконалення системи управління та модернізацію військової техніки.
«Наступний рік стане початком розбудови сучасної української армії на контрактній основі. Перехід на контрактну армію — це вимога часу, і ми це зробимо», — заявив Президент Віктор Янукович.
Львівська область.
На знімку: Віктор Янукович спостерігає за навчаннями.
Фото  Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).