Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 11-й тур.
28 вересня. «Зоря» — «Волинь». 2:0. 6 000 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Болі, 72, 80.
«Металург» Д — «Шахтар». 2:2. 3 500 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Ракицький, 24 (автогол), Мораєс, 51 — Тейшейра, 54, Едуардо, 82.
«Дніпро» — «Чорноморець». 2:0. 15 397 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Калинич, 45, Коноплянка, 75. Вилучено Антонова («Чорноморець», 70, груба гра).
29 вересня. «Іллічівець» — «Говерла». 0:1. 5 500 глядачів. Рефері — Скрипак (Київська область). Гол: Кочіш, 23.
«Карпати» — «Таврія». 2:1. 7 000 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Зеньов, 76 (п), Буссаїді, 79 (автогол) — Пластун, 47 (автогол).
«Ворскла» — «Динамо». 2:2. 12 500 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Яхович, 33, Громов, 45 (п) — Беланда, 40, Аруна, 90+1. Вилучено Ідейє («Динамо», 50, груба гра).
«Металіст» — «Металург» Зп. 3:2. 26 254 глядачі. Рефері — Березка (Київська область). Голи: Девич, 18, 23, 76 — Штурко, 45, 61. Вилучено Балича («Металург», 64, друге попередження).
Бомбардири: Девич («Металіст») — 13 м’ячів, Селезньов («Дніпро») — 7, Адріано («Шахтар»), Болі («Зоря»), Штурко («Металург» Зп), Зозуля («Дніпро»), Мбокані («Динамо») — по 5.
Головні події туру мали відбутися у Дніпропетровську, де зустрічалися сусіди по турнірній таблиці. Але гострої суперечки не вийшло. Гості більш-менш опиралися, поки не залишилися в меншості. Та й їхні спроби забити наражалися на відмінну гру воротаря господарів Бойка. Одне слово, аргументи «Дніпра» цього разу виявилися вагомішими.
А от поєдинки у Донецьку, Полтаві та Харкові несподівано мали гострі та закручені сценарії. Усі звикли до того, що «менший брат» особливого опору іменитим землякам не чинить. Але донецький «Металург», як відомо, нещодавно очолив новий тренер — Сергій Ташуєв, котрий, з усього видно, має свій погляд на «традиції».
Гру проти «Шахтаря» його підопічні розпочали дещо обережно. Але поступово посміливішали і пішли на половину суперника, намагаючись завершити ударом кожну свою атаку. Ці зусилля не були марними: Болбат прострелив на Лазича, але ту передачу перервав Ракицький, і м’яч опинився у воротах «гірників», котрі помітно розгубилися. Господарі тим часом мали ще кілька нагод збільшити рахунок.
Досить цікавим був і другий тайм. «Металург» продовжував діяти без остаху й забив ще раз. Зотов зробив відмінну передачу метрів на сорок на Мораєса, який заволодів м’ячем, переграв Ракицького і навісним ударом через П’ятова завершив атаку — 2:0. Щоправда, «Шахтар» завдяки індивідуальним діям Тейшейри одразу повернув інтригу.
Коли до завершення поєдинку залишалося менше десяти хвилин, Бандура, який діяв, можна сказати, героїчно, таки пропустив. Заради справедливості варто сказати, що «Шахтар» не шкодував сил, прагнув вирвати перемогу. Однак «Металург» був ближчим до виграшу. Даніель за хвилину до фінального свистка обіграв оборонців, вийшов сам на сам із П’ятовим, але примудрився пробити мимо.
Протягом матчу в Полтаві динамівці також були в ролі наздоганяючих, хоч і мали помітну перевагу. Невдало зіграли центральні оборонці, Коваль помилився на виході, і полтавці повели в рахунку. Перед перервою гості встановили рівновагу, але порушили правила, і «Ворскла» реалізувала пенальті — 2:1.
У другому таймі «Динамо» відразу залишилося вдесятьох, але не здалося. Зрештою, заміни дозволили киянам уникнути поразки — свіжий Аруна пробив влучно, та підопічні Олега Блохіна втратили ще два очки.
У Харкові героєм матчу формально став Девич, котрий забив три м’ячі. Однак здорово зіграли запоріжці, котрі хоч і програли, але заслужили на похвалу. Програючи 0:2 на полі лідера, вони не знітилися і забили двічі у відповідь. А синицю з рук гості випустили вже під завісу зустрічі.
Фото fpl.ua.
Харківсько-запорізьке протистояння.