Мешканці багатоповерхового будинку в селищі Гірницьке Перевальського району вирішили облаштувати город на мансарді й вирощувати там полуницю. Щоправда, мансарди в будинку поки що немає, але члени ОСББ «Союз-6» налаштовані оптимістично. 
На квітневому суботнику, коли мешканці обговорювали, що ж їм робити з дірявим дахом, голова ОСББ Віталій Пишний подав ідею. Він розповів про програму пільгового кредитування, яку розробляє Мінрегіонбуд спільно з Держфондом сприяння молодіжному житловому будівництву. І запропонував стати учасниками цієї програми. Ідею в «Союз-6» підтримали і вирішили робити надбудову з теплицею, взявши для цього банківський кредит. З’явилися й охочі працювати в такому господарстві. Як розповів Віталій Пишний, тепер в ОСББ працюють над проектом під певний вид культури — полуницю. За попередніми розрахунками, теплиця окупається. «Я бачу рентабельність цього проекту: у теплиці вирощуємо полуницю і продаємо її на місцевому ринку. Дві людини зможуть повністю обслужити господарство в 500 квадратних метрів», — вважає молодий голова. Нині ОСББ готує необхідні документи для отримання дозволу Луганської державної архітектурно-будівельної інспекції.
Більш як наполовину зменшать шкідливі викиди
Уже три роки триває безперервний процес модернізації Луганської теплоелектростанції, що розташована в місті Щастя.
 Реконструкційні роботи спрямовано на поліпшення позицій підприємства з енергозбереження й екологічної безпеки. За цей час вдалося вивести Щастинську ТЕС із переліку підприємств, найпроблемніших стосовно їхнього впливу на екологічну ситуацію в регіоні. Обсяги шкідливих викидів в атмосферу зменшено майже на 60 відсотків. І це, як стверджують керівники підприємства, не межа. 
Через два-три роки екологічне питання можна буде закрити взагалі: весь дим піде через електрофільтри, і вже не міститиме твердих шкідливих викидів. Після модернізації життя й технології Луганської ТЕС буде продовжено мінімум на 15 років.
Луганська область.
Фото прес-служби Луганської ОДА.