У міжнародному дитячому центрі «Артек» пройшли Дні Петриківського розпису. На березі Чорного моря студенти Дніпропетровського коледжу технології та дизайну провели сім майстер-класів, у яких узяли участь близько тисячі юних художників.

Артеківців не тільки ознайомили з азами всесвітньовідомого розпису, а й навчили малювати петриківських птахів та квіти на склі й папері. Крім цього всі охочі змогли опанувати мистецтво плетіння кісок, боді-арту й манікюру з використанням елементів народного орнаменту.

Для керівників гуртків дитячого центру діяла творча лабораторія, де умільці з Дніпропетровщини ділилися своєю майстерністю.

Кращі роботи, створені під звуки морської хвилі, були представлені на виставці «Дні Петриківки в «Артеку». Її організатори зазначили, що навчання дітей мистецтва Петриківського розпису — перспективний напрям, який сприяє розвитку творчих здібностей. У міжнародному дитячому центрі планують, що наступного року художні гуртки, очолювані народними майстрами з Дніпропетровщини, працюватимуть протягом усього літа.

«Володіння Петриківським розписом має стати таким само звичним, як і знання національної літератури, — вважає голова Дніпропетровської облради Євген Удод. — Для його вивчення курси й гуртки створюють нині в усіх навчальних закладах — від шкіл до вузів. Знайомство артеківців із цим видом творчості — ще один крок до його популяризації».

Фото прес-служби облради.

Артеківців навчили малювати петриківських птахів та квіти на склі й папері.