У спортивно-туристичному святі «Мама, тато, я — спортивна, щаслива сім’я», що відбулося на етнохуторі «Козацька січ» села Гречане Петриківського району Дніпропетровщини, взяли участь 150 вихованців 18 дитячих будинків сімейного типу. Захід було приурочено до Дня всиновлення.
Гості та учасники стали свідками кінної козацької вистави. Діти з батьками випробували свої сили у стрільбі з лука, пневматичної зброї, у спортивно-туристичних та інших змаганнях. Родини-учасники отримали в подарунок намети і спальні мішки.
На думку організаторів свята, заняття дітей спортом разом з батьками — це найкращий спосіб залучення їх до здорового способу життя. «Така фізкультура сприяє не лише поліпшенню здоров’я, а й зміцненню родини, — зазначив під час свята перший заступник голови ОДА Анатолій Крупський. — У рамках програми «Міцне здоров’я — успішне життя» ми і надалі підтримуватимемо розвиток масового сімейного спорту».
Завданням програми є залучення до здорового способу життя та занять спортом і фізкультурою не менше 40 відсотків жителів області (нині займається не більше п’ятої частини населення). «А серед дітей і молоді віком до 35 років цей показник має бути не менше 80 відсотків», — вважають в ОДА.
На знімку: подарунки учасникам вручив перший заступник голови ОДА Анатолій Крупський.
Фото прес-служби ОДА.