Сьогодні в Луцьку розпочинається VІІ Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня». Він покликаний популяризувати українські традиції, обряди, звичаї, сприяти відродженню народних весільних дійств.
Захід організовано за підтримки Міністерства культури, Волинської облдержадміністрації та облради, Луцької міськради. Участь у ньому візьмуть фольклорні колективи від українських громад Росії, Польщі, Литви, Білорусі, Молдови, Естонії, Румунії та Іспанії, а також з усіх областей країни та районів Волині.
Фестиваль розпочнеться спільною молитвою в Свято-Троїцькому кафедральному соборі, яка продовжиться традиційною святковою ходою до Луцького замку, де відбудеться урочисте відкриття «Берегині» та українське народне дійство «Обереги пам’яті», приурочене до 200-ліття від дня народження Т. Г. Шевченка.
Сьогодні ж у фойє Волинського обласного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка експонуватиметься виставка весільних костюмів, рушників, короваїв та калачів «На щастя, на долю».
Протягом трьох днів фестивалю на вулицях Луцька можна буде побачити народне життя Волині через призму етнографічних майданчиків. Будуть відтворені обійстя гончарів, старовинний шинок, млин, гуральня, кузня, рибальське подвір’я. Пасічники частуватимуть усіх медом.
Закриття фестивалю відбудеться 29 вересня на сцені Волинського академічного музично-драматичного театру       ім. Т. Г. Шевченка обрядовим дійством «Українське весілля», яке й стане вінцем свята.
Волинська область.