Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря  (на знімку) провів зустріч із послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном.
Сторони обговорили питання європейської інтеграції України та перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в контексті наближення саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року.
Посол висловив підтримку євроінтеграційним прагненням нашої держави та наголосив на необхідності вчасного виконання українською стороною критеріїв ЄС, викладених у висновках Європейської Ради, зокрема щодо питань політично мотивованого переслідування, включаючи звільнення Юлії Тимошенко.
«Вчасне виконання критеріїв є необхідною умовою для підписання Угоди про асоціацію під час саміту у Вільнюсі. Ключовим тут залишається розв’язання проблеми вибіркового переслідування», — наголосив Генрик Літвін.
Григорій Немиря подякував послу Польщі за підтримку України на її шляху до ЄС та поінформував його про хід прийняття Верховною Радою євроінтеграційних законів.
Крім того, сторони обговорили питання двостороннього співробітництва, зачепивши, зокрема, досвід Польщі з адаптації національного законодавства до європейського, повідомляє прес-служба «Батьківщини».