Микола Томенко (на знімку) просить уряд розібратися з підвищенням «Укрпоштою» тарифів на передплату і доставку преси на 45 відсотків.
Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко  звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова з вимогою розібратися в необґрунтованому, на його переконання, підвищенні «Укрпоштою» з 1 січня 2014 року тарифів на передплату та доставку періодичних видань на 45 відсотків.
На думку народного депутата, таке істотне підвищення тарифів є економічно необґрунтованим та завдасть відчутного удару друкованим засобам масової інформації.
«Таке враження, що в нашій країні відбулася суперінфляція, інакше як пояснити підвищення тарифів одразу на 45 відсотків. Окрім того, таке рішення сильно б’є по невеликих газетах, особливо по місцевій пресі. В умовах, коли Україна готується до реалізації концепції роздержавлення ЗМІ, це видається спробою довести до банкрутства місцеві періодичні видання», — вважає Микола Томенко.
Він також нагадав, що проти намірів «Укрпошти» підвищити тарифи на 45 відсотків виступали також Національна спілка журналістів України та Державний комітет телебачення і радіомовлення.
У зв’язку з цим народний депутат вимагає від керівництва уряду вплинути на ситуацію та скасувати наказ Мінінфраструктури України, на який посилається «Укрпошта», підвищуючи тарифи на прийняття передплати та доставку періодичних видань на 45 відсотків, повідомляє прес-служба Миколи Томенка.