У Дніпропетровську працівники центрального міського ринку «Озерний» провели мітинг біля будівлі ОДА (на знімку). Вони протестують проти рішення адміністрації ввести штрафи за запізнення або неявку на роботу продавців.
За словами тих, хто тут зібрався, керівництво ринку зажадало від орендарів торговельних точок укласти з ними додаткову угоду до вже підписаних договорів. Новим документом працівників ринку зобов’язують приходити на роботу не пізніше восьмої ранку і йти не раніше четвертої години дня. А якщо ні, то — штраф. По 350 гривень заплатять не тільки порушники трудової дисципліни, а й ті, хто без поважної причини не відчинить свій кіоск. Тим, хто не підпише доповнення до договору оренди, загрожують закриттям павільйону.
«Я взагалі не розумію, як таке можливо. Ми на ринку орендуємо торговельні площі, як адміністрація може нас штрафувати? За яким правом? — обурена підприємець Оксана Лобода. — Якщо я не з’явлюся на роботу в який-небудь день або спізнюся, мене обіцяють штрафувати. Але я працюю на себе, відповідно, сама й повинна встановлювати собі графік».
Для того, щоб виявляти порушників режиму, керівництво «Озерного», за інформацією підприємців, має намір уже з першого жовтня ввести посади контролерів.
Є дані, що обласні чиновники до протестувальників — представників малого бізнесу — так і не вийшли. Але підприємці все-таки сподіваються, що в облдержадміністрації їх почують.
Дніпропетровська область.
Фото 34.ua.