Важка атлетика. Таллінн (Естонія). Чемпіонат Європи серед юніорів та молоді. Збірна України розпочала змагання дзвінким успіхом. Наша Яна Дяченко (48 кг) піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу у змаганнях молоді (U-23). Вона здобула золоті медалі за найкращі результати у сумі й окремо у ривку та поштовху.
У ривку Яна по черзі підняла 75 кг, 79 кг і 81 кг. У поштовху вона з першої спроби зафіксувала вагу 90 кг і забронювала собі нагороду вищої проби.
Бокс. Стали відомі судді, які працюватимуть під час бою Володимира Кличка та Олександра Повєткіна. Про це повідомив Fіghtnews.com.
Зустріч чемпіона світу за версіями WBA, ІBF і WBO з претендентом обслуговуватимуть Тед Гімза, Гленн Фельдман (обидва — США) і Філіпп Вербік (Бельгія). Ще раніше повідомлялося, що ринг-анонсером московського поєдинку, котрий відбудеться 5 жовтня, призначено надпопулярного Майкла Баффера (США).
Фігурне катання. Гданськ (Польща). Юніорська серія Гран-прі. Українська танцювальна пара Олександри Назарової та Максима Нікітіна виборола срібні медалі. Першими стали фігуристи із США — Кейтлін Гаваєк і Жан-Люк Бейкер, повідомляє Федерація фігурного катання України.
Футбол. Про те, що ми вміємо роздмухати скандал на порожньому місці, свідчить кампанія, розгорнута навколо подій на «Арені Львів» під час матчу збірних України та Сан-Марино. Зокрема, функціонери й окремі ЗМІ стверджують, що з трибун лунали образи на адресу гравця української команди Едмара. За це та інші порушення на тій зустрічі до збірної України можуть застосувати санкції.
А от сам півоборонець харківського «Металіста» заперечив цю інформацію, повідомляє «Галичина спортивна». «Якщо відверто, то я нічого такого не чув. Навпаки, вболівальники мене підтримували, — сказав Едмар. — Тому дивуюся таким заявам. Через клуб я написав листа і повідомив, що не маю жодних претензій...»
Хокей. Данія та Латвія подали заявки на проведення чемпіонату світу з хокею 2018 року, повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації хокею (ІІHF). Раніше ці країни претендували на проведення ЧС-2017, однак програли Франції та Німеччині.
Господар ЧС-2018 стане відомий на щорічному конгресі ІІHF, який триватиме з 22 по 24 травня 2014 під час проведення чемпіонату світу в Мінську.
Зазначимо, що Латвія вже приймала чемпіонат світу 2006 року, а от Данія, яка посідає 12-те місце в рейтингу ІІHF, право на проведення світової першості ще не здобувала.