Обласний журналістський фестиваль з такою назвою пройшов на Кіровоградщині. Ним організовані обласною спілкою журналісти фактично розпочали започатковану в області «Естафету пам’яті» з нагоди 70-річчя визволення Кіровоградщини від фашистських загарбників.

Представники (редактори та провідні журналісти) майже всіх районних та багатьох обласних газет поклали квіти до обелісків і пам’ятників воїнам-визволителям у селах Млинок, Успенка, Деріївка Онуфріївського району, побували біля пам’ятного знака на березі Дніпра біля села Куцеволівка — на місці, де в ніч з 27 на 28 вересня 1943 року з форсування Дніпра бійці 62-ї гвардійської стрілецької дивізії 37-ї армії Степового фронту розпочали визволення їх рідного краю. За результатами зустрічей з місцевими краєзнавцями, членами сімей ветеранів, представниками місцевих органів влади газетярі розпочнуть інформаційну кампанію, присвячену цій героїчній сторінці Великої Вітчизняної війни.

Свій захід кіровоградські журналісти також приурочили й до ювілею Національної спілки журналістів, що святкуватиметься офіційно наступного року — її 55-річчю. І в рамках уже цієї дати побували в школі, де працював видатний педагог В. О. Сухомлинський, та в його музеї в селищі Павлиш, відвідали визначну пам’ятку садово-паркової архітектури XVІІІ—XІX століть, збудований графом М. Толстим «Онуфріївський парк».

Голова обласної спілки журналістів Юрій Сердюченко та редактор Онуфріївської районної газети «Придніпров’я» Руслана Сорока поділилися з колегами інформацією щодо — на їх погляд — напрямів розвитку вітчизняної журналістики, перспектив комунальної преси, означили нинішні проблеми та труднощі газетярів і шляхи їх розв’язання.

На завершення учасники фестивалю провели конкурси української пісні й українського жарту та рибальські змагання.

Журналістський фестиваль «Осінні зерна» зробив свій перший крок. Його організатори і учасники переконані, що такий засів дасть гарні сходи. І щороку, присвячений новим визначним датам і подіям, він крокуватиме рідною землею, згуртовуючи журналістів, створюючи нові інформаційні приводи, надихаючи на нові звершення.

Фото автора.

Квіти до могили В. О. Сухомлинського покладають голова обласної спілки журналістів Юрій Сердюченко і заступник голови Онуфріївської районної ради Тетяна Уткіна.