Наслідки страшної трагедії, що сталася 9 березня цього року на одному з обійсть у селі Рокитне Рокитнівського району, шокували навіть працівників прокуратури і міліції, яким по роду своєї діяльності доводиться виїжджати на розслідування вбивств та інших тяжких злочинів.
З’ясувалося, загиблі — подружжя пенсіонерів: 
78-річний господар Василь та його 73-річна дружина Варвара, а також їхня 44-річна донька Віра. Вони мешкали під одним дахом. А незадовго до трагедії, у грудні, як розповіли свідки, вони приймали гостей: доньку Віри з її 24-річним співмешканцем Олександром Лощицем, які приїхали до поліського села з Тернового Закарпатської області. Саме тоді молода пара дізналася, що їхні родичі відкладають гроші на «чорний день».
Ті гроші і спокусили Олександра. Тож за кілька місяців по них він приїхав із Закарпаття: мав намір пограбувати родичів своєї співмешканки. Одягнув маску, увірвався з ножем до хати. Але господар став чинити опір, що коштувало йому життя. Жінок молодик убив, щоб позбутися свідків. Забрав гроші й подався додому, сподіваючись у такий спосіб «замести сліди». Та правоохоронці теж не дрімали: швидко розплутали цей кримінальний клубок — заарештували підозрюваного у скоєнні потрійного вбивства. В Олександра було при собі 12 тисяч гривень, які він привіз із села Рокитного.
Досудовим і судовим слідством вину Олександра Лощиця у скоєнні потрійного вбивства було повністю доведено. Вперше у Рівненській області розгляд кримінального провадження відбувся в суді першої інстанції за участі присяжних. Державне обвинувачення підтримав прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк.
— Під час судових засідань підсудний визнав свою вину та розкаявся. Утім, зважаючи на жорстокість та зухвалість скоєного злочину, я орієнтував суд призначити йому покарання  —  довічне позбавлення волі, — зазначив Василь Присяжнюк. 
Засуджений Олександр Лощиць та його захисник подали апеляційні скарги до Апеляційного суду Рівненської області. Але той залишив їх без задоволення. 
Довідково
Суд присяжних — форма здійснення державної влади, зокрема, судової, безпосередньо громадянами шляхом їхньої участі у відправленні правосуддя. Як самостійний соціально-політичний інститут складається з окремої колегії присяжних засідателів та професійного судді чи суддів. Присяжними є громадяни України, які у випадках, визначених процесуальним законом, вирішують справи у складі суду спільно із суддею (суддями), забезпечуючи згідно з Конституцією України безпосередню участь народу у здійсненні правосуддя (ст. 57 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»). Згідно зі ст. 31 КПК суд присяжних може розглядати справу суду першої інстанції, якщо за вчинення злочину, в якому звинувачують підсудного, передбачено покарання — довічне ув’язнення, і сам обвинувачений подав клопотання про розгляд його справи судом присяжних.