У рамках багатонаціонального тактичного навчання «Кленова арка-2013» українсько-польсько-литовський миротворчий батальйон приступив до виконання практичних завдань. Під керівництвом інструкторів збройних сил Канади вояки вчаться протидіяти саморобним вибуховим пристроям, здійснювати патрулювання в пішому порядку і на машинах, конвоювати вантажі, визволяти населені пункти від озброєних терористичних груп тощо.

— Наше головне завдання — передати військовослужбовцям країн-учасниць цьогорічного навчання безцінний досвід, здобутий під час здійснення військової операції в Афганістані, — зазначив канадський інструктор уорент-офіцер Джемі Волш. — Передусім, такі тренування потрібні командній ланці підрозділів, адже це дає унікальні знання та сприяє виробленню навичок у командирів відділень, взводів, рот, батальйону, що в майбутньому, в реальних умовах, допоможе зберегти життя підлеглих та успішно виконати завдання.

Миротворці відпрацювали методику блокування визначеного району та проведення пошукових дій, зокрема, здійснювали обшук будівлі, в якій, окрім терористів, перебували й мирні жителі.

— Канадські інструктори демонструють цікаву методику проведення миротворчої операції, яка ґрунтується на їхньому власному бойовому досвіді. Вона, на мою думку, добре доповнює українську і лише удосконалює наші практичні навики, — поділився враженнями військовослужбовець військової служби за контрактом 80-го окремого аеромобільного полку високомобільних десантних військ ЗС України солдат Роман Москаль.

Фото надане медіа-групою навчань.

Один із робочих моментів тактичних навчань «Кленова арка-2013».