Минулої неділі Полтаву заполонили люди в національному вбранні. Велелюдний парад вишиванок став тут своєрідною прелюдією до Дня міста, який відзначали вчора, 23 вересня.

Люди від найніжнішого до найповажнішого віку під захоплені вигуки численних глядачів пройшли майже через увесь історичний центр до Театральної площі. Саме там тривали головні урочистості. Попри прохолодну погоду і періодичні «вкраплення» дрібного дощику, всім було тепло, весело і затишно.
Неабияк посприяла цьому своїми піснями найочікуваніша гостя концертної програми, переможниця популярного телевізійного проекту «Голос країни» Тоня Матвієнко. До речі, вона також    вийшла на сцену в чудовій вишиванці. Хоча для цього, за її зізнанням, довелося ... підрізати довгу сорочку знаменитої мами — самої Ніни Матвієнко. Зазначимо, що одна з наймолодших учасниць параду — Вероніка Петренко, якій виповнився рік і вісім місяців, — побачила, певно, найбільше. Бо займала найвигіднішу позицію — на плечах татуся. Подружжя Віталія та Ірини Петренків переконане, що зовсім не зарано залучати донечку до таких патріотичних заходів, бо вважають, що долучають насамперед до краси, повідомляє наш власкор Василь НЕЇЖМАК.
Попереду колони несли наші святині — хліб, сніп пшениці та старовинні рушники.