У Тернополі відбулося засідання міні-сесії молодіжного Європарламенту. Австрійці, британці, чехи та українці в «Українському домі «Перемога» обговорили актуальні проблеми асоційованого членства України в ЄС. Упродовж сесії працювали чотири комітети: з міжнародних відносин, освіти, екології та сільського господарства. За словами головного організатора туру молодіжного Європарламенту в Тернополі Егбулефу Ндубуєзу, найактуальніші питання буде винесено на генеральну асамблею парламенту, де й приймуть відповідні резолюції.
До слова, молодіжний Європарламент створено 1987 року, а до його думки прислухаються ті, хто нині творить велику політику, адже завтра молодь прийде їм на зміну. Обговорення на засіданні велося англійською, тож для молодих політиків Тернополя — це чудова нагода удосконалити свою іноземну. Та головне — вони відчули, що можуть впливати на політичні процеси як в Україні, так і за її межами. Ось що розповіла учасниця засідання, учениця школи №24 Марія Цюпа:
— Напередодні ми ближче познайомилися з членами молодіжного Європарламенту, спілкувалися. Нині в комітетах обговорюємо серйозні питання, захищаємо свої позиції і віримо, що при вирішенні питання про асоційоване членство України в ЄС у Вільнюсі прислухаються й до думки молодіжного Європарламенту.
Учасників міні-сесії привітав міський голова Тернополя Сергій Надал. Він, зокрема, зазначив, що у нас з країнами Європи спільне минуле. Віриться, що буде і спільне майбутнє.
Тернопільська область.
Під час засідання міні-сесії молодіжного Європарламенту.
 
Фото автора.