Новоствореною «Історичною лінією» рідного міста, святковою ходою, мистецько-розважальними, спортивними заходами, виставками та презентаціями відзначають кіровоградці та гості 259-й день народження Кіровограда сьогодні.
А чи не найочікуванішою і для дорослих, і для малечі є презентована організаторами свята дегустація 259-кілограмової гарбузової плачинди. Такий вагомий пиріг не лише символ вже прожитого містом життя, а й страва для всіх городян.
Головну вулицю — Дворцову — розділено на тематичні квартали: «Історичний», «Творчий», «Мистецький», «Молодіжний», «Театральний». Вздовж вулиць відбуватимуться презентації національних культур та кухонь різних народів, для представників яких Кіровоград став рідним.
Продовжиться «Гарбуз-фест» у Козацькому містечку, збудованому в міському Ковалівському парку. Тут можна побачити виставки квітів та квіткових композицій, презентацію квіткових гербів шкіл міста «Барви осені». А також — пройтися Алеєю казкових героїв «Рухайся зі смаком», скуштувати святкові страви, зокрема, гарбузову кашу.
Кіровоград.