Партія регіонів не ініціюватиме обмеження доступу представників ЗМІ до ложі преси Верховної Ради. Про це заявив на брифінгу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
Зранку народний депутат від Партії регіонів Олександр Стоян звернувся до глави парламенту Володимира Рибака від імені групи депутатів з проханням «захистити» депутатів від присутніх в сесійній залі журналістів, побоюючись, що на голови депутатів із ложі преси можуть впасти фотоапарати або телекамери. О. Єфремов підтвердив, що до нього, як до керівника фракції, щодня звертаються депутати з побоюваннями, що на них може впасти з балкона апаратура.
Водночас О. Єфремов запевнив, що Партія регіонів не ініціюватиме внесення змін до положення акредитації в ложу преси над сесійним залом, і доступ журналістів не буде обмежено. Він звернувся до представників ЗМІ з проханням обережніше поводитися з апаратурою на балконі.
«Прошу вас бути обережнішими, — сказав О. Єфремов. — Скільки точно важить фотоапарат? Пару кіло, мінімум п’ять! Якщо вам ці п’ять кілограм з висоти впадуть на голову? До мене щодня звертаються депутати, що їм на голову може впасти камера або фотоапарат. Людина, що сидить внизу, може постраждати. Я не хотів би, щоб хтось із вас потрапив під кримінальну відповідальність».
Лідер регіоналів також повідомив, що керівники депутатських фракцій проведуть нараду у Голови Верховної Ради України Володимира Рибака щодо прийняття закону про виконання судових рішень.
«Ми повинні чесно відповісти людям в нашій державі, як у рамках бюджетних коштів ми виконуватимемо судові рішення, — сказав О. Єфремов. — Ми знайдемо рішення, щоб цей закон був прийнятий».
При цьому він нагадав, що Венеціанська комісія вже дала оцінку ще одного євроінтеграційного законопроекту — про прокуратуру — і висловив сподівання, що його буде найближчим часом прийнято парламентом, ще до саміту у Вільнюсі «Україна—ЄС». Окрім того, О. Єфремов переконаний, що парламент встигне прийняти до Вільнюського саміту ще один обов’язковий євроінтеграційний «виборчий закон», який передбачає зміни до закону про вибори народних депутатів.
Коментуючи призначення секретаря РНБО Андрія Клюєва та народного депутата Бориса Колеснікова заступниками голови Партії регіонів, Олександр Єфремов назвав це «просто переформатуванням». На запитання, чи не означають ці призначення старт підготовки до президентської кампанії, він сказав: «Вони були членами партії з дня її створення. Тому просто переформатуємо президію». Водночас у ЗМІ вже з’явилася інформація, що А. Клюєв може очолити передвиборний штаб Віктора Януковича на наступних президентських виборах.