При тому, що на Дніпропетровщині виділяються багатомільйонні субсидії на залучення населення до масового спорту, в багатьох містах і районах про спорт, схоже, забули. Про це було оголошено на нараді в ОДА.
Безліч звернень на гарячу лінію Дніпропетровської ОДА стосується будівництва дитячих і дитячо-спортивних майданчиків. Їх аналіз свідчить про те, що на місцевому рівні заявникам відмовляють або обмежуються відписками. Тільки 11,5 відсотка таких звернень знайшло позитивне вирішення. В кожному п’ятому випадку чиновники обіцяли розв’язати проблему не раніше наступного року.
«У Васильківському, Магдалинівському, Петриківському та Юр’ївському районах і місті Тернівка за три роки не побудовано жодного майданчика, — розповіли кореспондентові «Голосу України» в обладміністрації. — У містах Вільногірськ, Жовті Води, Марганець, Першотравенськ, а також у Криничанському, Павлоградському, Солонянському і Томаківському районах — лише по одному».
«Водночас за останні чотири роки з обласного бюджету містам і районам області виділено 16 мільйонів гривень субвенцій на облаштування спортивних і спортивно-дитячих майданчиків, — наводять цифри чиновники. — Тільки цього року обсяг субвенцій становить п’ять мільйонів гривень».
Лідерами в облаштуванні місць для занять фізкультурою і спортом є Кривій Ріг, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Павлоград і Новомосковськ.
 
Дніпропетровська область.