Під стінами прокуратури Тернопільської області пройшов пікет. Активісти «Самооборони Тернопільщини», «Правого сектору», Молодіжного націоналістичного конгресу, «Автомайдану» та інших громадських організацій зібралися з атрибутами Майдану, щоб дізнатися, чому повільно розслідуються резонансні справи.
Йшлося, зокрема, про посадових осіб ТОВ «ТернопільКомуналСервісу», управління у справах захисту прав споживачів в області, головного управління юстиції, реєстраційної служби. Представники громадськості хотіли також пояснень з приводу дерибану Тернопільською міською владою комунального майна, земельних ділянок, а також забудови парків, скверів, дитячих майданчиків. За словами керівника «Самооборони Тернопільщини» Івана Ковалика, відкрито багато кримінальних справ стосовно високопосадовців, але до суду вони не доходять. Йшлося і про люстрацію самих працівників відомства.
Прокурор області Юрій Гулкевич вийшов до активістів і наголосив, що усі проблеми можна розв’язувати цивілізованим способом, без пікетів та балаклав. Він попросив викласти вимоги у письмовій формі. Відповідь на них дадуть у передбачені законом терміни. З приводу резонансних кримінальних проваджень, названих «Самообороною Тернопільщини», за словами прокурора, частина з них скерована до суду, з інших — ведеться розслідування. А люстрація в органах прокуратури відбувається відповідно до Закону «Про очищення влади».
Тернопільська область.