Вельми песимістично оцінили майбутнє друкованих засобів масової інформації в Україні після їх роздержавлення редактори районних газет Херсонщини. Застрільником у дискусії виступав голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко, який представляв позицію оптимістів. За словами Олега Ігоревича, НСЖУ підготувала і подала до уряду найвиваженіший і взагалі найкращий законопроект стосовно роздержавлення: він передбачає, що спочатку протягом двох років у регіонах відпрацюють пілотні проекти, і тільки потім, на основі набутого досвіду, перейдуть до суцільної зміни засновників. А для утримання місцевих видань на плаву після позбавлення їх бюджетних джерел фінансування, очільник НСЖУ пропонує створити агенцію, що централізовано постачала б їм платну рекламу.
Та трудові колективи «районок» вважають, що саме для півдня України такого «рятувального кола» буде вочевидь недостатньо. Секретар НСЖУ, редактор газети Новотроїцького району Херсонщини «Трудова Слава» Валерій Горобець зауважив: «Ми підрахували, що для районів із населенням менше 35 тисяч чоловік газетний бізнес прибутковим не буде, оскільки не набереться потрібного обсягу реклами. А таких районів на півдні України чимало. З другого боку, фінансова підтримка органів місцевого самоврядування для своїх ЗМІ також мізерна: за минулий рік в нашій області вони отримали всього 1,4 мільйона гривень. Це один з найменших показників в Україні».
Учасники зустрічі відзначили, що оплата редакціям газет за оприлюднення інформації про роботу райрад та райдержадміністрацій за нормами, визначеними українським законодавством, могла б стати додатковим джерелом підтримки районних ЗМІ у перехідний період. Та біда в тому, що до роздержавлення ще треба дожити, а співзасновники вже зараз схильні масово ухилятися від виконання взятих зобов’язань. Характерний приклад, про який уже згадував «Голос України»: газеті Цюрупинського району Херсонщини «Вісник Олешшя» довелося судитися з власним співзасновником — Цюрупинським міськвиконкомом, аби отримати з нього гроші за опубліковану рекламу. Суди редакція виграла, та кошти муніципальна влада перерахувала тільки після втручання Державної виконавчої служби.
На зустрічі з очільником НСЖУ редактор «Вісника Олешшя» Борис Прищепа підсумував, що після того скандалу ситуація нітрохи не змінилася: міськвиконком свого видання як не підтримував, так і не підтримує, хоча відмовлятися від співзасновництва  не має наміру.
 А районна рада та райдержадміністрації знову заборгували по 30— 40 тисяч за надання площі під виступи своїх посадовців та офіційну інформацію. Одне слово, підтримка співзасновників для районної преси на Херсонщині існує здебільшого на папері, і без неї вони перспектив не бачать.