Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму, утвореної на зборах громадян України 8 вересня 2013 року в Києві. Про це «Голосу України» повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.
За результатами аналізу поданих документів комісія встановила, що під час підготовки і проведення вказаних зборів та при утворенні ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання: «Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації? Так. Ні.» не було дотримано порядку, передбаченого статтею 30 Закону України «Про всеукраїнський референдум».
Зокрема, повідомлення про проведення зборів громадян було подано до ЦВК з порушенням встановленого Законом строку. Крім того, Центральна виборча комісія, на виконання відповідного рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, не направляла свого представника на вказані збори громадян, що унеможливило посвідчення Комісією факту їхнього проведення у встановленому Законом порядку.