За повідомленням головного управління статистики в області, на Кіровоградщині подорожчали олія, молоко, масло, сметана, сир, м’ясо та м’ясопродукти, риба та продукти з неї, рис, безалкогольні напої. Особливо відчутно (більш як на 19 відсотків) зросли ціни на яйця.

І це при тому, що середня вартість продажу аграрної продукції сільськогосподарськими підприємствами за рік (січень— серпень 2013 р. порівняно з січнем—серпнем 2012-го) зросла всього на чотири відсотки.

Незначне зниження на такому тлі цін на мед, цукор, морозиво, макаронні вироби та кисломолочну продукцію має не дуже переконливий вигляд. Відчутно подешевшали хіба що овочі та фрукти (на 14,6% та 9,1% — відповідно). Водночас зрозуміло, що з настанням осінніх холодів попит на таку продукцію знижується традиційно, що є причиною падіння цін.

Тож, за стабільно низьких заробітних плат і пенсій, переважній більшості споживачів варто сподіватися на ярмарки сільгосппродукції та соціальні відділи і соціальні магазини. Там можна поповнити свій споживчий кошик за дещо доступнішими цінами.

До речі, черговий соціальний магазин відкрився днями в Кіровограді у ТЦ «Копилка» по вулиці Генерала Жадова.

Щоправда, такі заходи розв’язують проблему лише частково.

 P. S.

 Тим часом кіровоградці з жалем обговорюють звістку про те, що місцеве підприємство «Надія» з села Велика Северинка Кіровоградського району згортає діяльність тепличного комбінату, в якому вирощували овочі. Причиною називають нерентабельність виробництва. Pобота в теплицях зупинилася ще влітку, тоді відправили на продаж останню партію огірків. Відновлення вирощування овочів на підприємстві стане можливим за умови, якщо зміниться на краще ринкова ситуація.