У рамках обласної програми «Красиве місто» до кінця року на вулиці Дніпропетровська планується вивести 37 одиниць сучасної техніки.

Парк комунальної техніки обновили автогрейдер і бульдозер «Shantuі», два фронтальні навантажувачі та два колісні екскаватори «Hyundaі», а також чотири міні-навантажувачі «Bobcat». Загалом для потреб регіону влада обіцяє закупити 119 одиниць техніки й навісного обладнання до неї. Планується також оновити парк комунальної техніки у Кривому Розі, Павлограді, Дніпродзержинську.
Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в облраді, метою програми, що стартувала на початку вересня, є акумулювання ініціатив городян з розвитку рідного міста, об’єднання зусиль жителів, громадських організацій і місцевої влади для їхньої реалізації. Придбання комунальної техніки стане важливим кроком у реалізації задуманого.
Це будуть підмітально-збиральні й поливомийні машини останнього покоління. Їхня функція — утримання доріг, тротуарів і місць відпочинку в літній період у належному стані. Технологія роботи машин передбачає застосування сучасних технологій прибирання й спеціальних мийних засобів. Крім того, буде придбано автогрейдери, фронтальні навантажувачі, міні-навантажувачі та колісні екскаватори для догляду за дорогами, очищення їх від снігу, вивезення сміття, ремонту мереж, а також для проведення робіт із благоустрою міста.
«Сьогодні місто отримало першу партію комунальної техніки. На підході наступна. А це означає, що Дніпропетровськ буде ставати гарнішим і комфортнішим, — зазначив голова облради Євген Удод».
На знімку: голова облради Євген Удод за кермом нової техніки.
Фото прес-служби облради.