Юлія Герус із міста Корець, що на Рівненщині, змайструвала церкву із сірників висотою майже два метри (на знімку). На це використала понад дві тисячі коробок сірників та десять літрів клею.

Спочатку Юлія «збудувала» дзвіницю. Її висота — сімдесят сантиметрів. На це пішов місяць. А на те, щоб виготовити з підручного матеріалу церкву, знадобився не один рік.

— Це дуже делікатна робота, яка потребує витримки, — каже дівчина. — Але я люблю майструвати, можу добу просидіти за цим заняттям. Спочатку відриваю від сірників їх головки. Потім з’єдную сірник до сірника клеєм ПВА. Після цього, залежно від виробу, покриваю його морилкою та лаком. Роблю поетапно окремі елементи храму, а потім їх склеюю між собою. Взагалі, сірники — універсальний матеріал, з якого, маючи фантазію, можна виготовляти найрізноманітніші речі.

Юлія Герус має багато інших талантів. За професією вона кравець-закрійник, тож може пошити одяг на будь-який смак. Має хист і до малювання. А ще плете з бісеру: з кольорових намистинок мріє виготовити люстру.

Фото з особистого архіву майстрині.