Уряд і надалі працюватиме над поліпшенням технічного оснащення та соціального захисту працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.
Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив під час учорашніх урочистостей з нагоди Дня рятувальника.
«Головним критерієм ефективності роботи рятувальних служб є вміння унеможливлювати появу надзвичайних ситуацій. Але кожна надзвичайна ситуація унікальна, тому досвід ветеранів служби є надзвичайно корисним», — зауважив М. Азаров.
Глава уряду також зачитав рятувальникам привітання від Президента України Віктора Януковича та вручив співробітникам ДСНС державні нагороди. Крім того, Микола Азаров разом з головою Держслужби Михайлом Болотських нагородили лауреатів всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». Лауреатами Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» стали 10 осіб з різних куточків України, які врятували людське життя в екстремальній ситуації. Наймолодшому лауреату — 11 років, найстаршому — 64.
       До речі
 
На ліквідацію повені виділено 104 мільйони гривень
Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо виділення коштів на першочергові аварійно-відбудовні роботи в потерпілих від повені районах Одеської області.
Як повідомляє прес-служба уряду, на ці цілі виділено поки що тільки 104 мільйони 770 тисяч гривень. При цьому 78,3 мільйона гривень мають піти на відбудову доріг і дамб. Відповідатиме за ці роботи «Укравтодор». Решту 26,5 мільйона виділені Одеській облдержадміністрації — «для компенсації збитків постраждалому населенню».
Згідно з рішенням Кабміну, Одеська облдержадміністрація разом з Мінрегіоном, Мінекономрозвитку і Мінфіном у тижневий строк повинна затвердити перелік необхідних видатків.
«Без даху залишилося півтисячі родин, а скоро холоди, тому передусім доручаю невідкладно розселити людей, створити їм нормальні умови для життя, дітей улаштувати в дитячі садки і школи», — заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров.
В’ячеслав ВОРОНКОВ.
Одеса.