До винесення рішення Центральною виборчою комісією Ігор Марков залишається народним депутатом. Про це під час брифінгу заявив народний депутат, голова Регламентного комітету Володимир Макеєнко (на знімку) (фракція Партія регіонів).
«До парламенту надійшло рішення Вищого апеляційного суду, яке не містить рекомендації щодо блокування картки. У рішенні немає жодного слова про Верховну Раду. А тому він залишатиметься формально народним обранцем. Ми очікуємо на постанову ЦВК з рекомендаціями щодо подальших дій стосовно Маркова, чи заблоковувати йому картку, чи ні», — розповів парламентарій.
Також В. Макеєнко повідомив, що лідери фракцій ще не визначилися з датою проведення виборів в округах, на яких до Верховної Ради були обрані народні депутати Павло Балога та Олександр Домбровський.
У свою чергу народний депутат Ігор Марков (на знімку праворуч) заявив, що ходитиме до парламенту, поки його картку не заблокують.
А вихід з фракції Партії регіонів, за його словами, пов’язаний зі зміною політичного курсу, оскільки фракція вибрала євроінтеграційний курс. «Я не тримаюся за мандат народного депутата, бо розцінюю його не як досягнення, а як довіру моїх виборців, — зазначив він. — Позбавлення мандата через суд — безпрецедентне рішення. У Європі подібні рішення в принципі неможливі. Тому я звернуся з відкритим листом до глави Європарламенту».