Голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко (на знімку) звернувся до народних депутатів із проханням ініціювати амністію для усіх учасників подій 6 грудня у Вінниці.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби обласної ради. «На моє переконання, чиняться політичні переслідування тих людей, які обстоювали інтереси територіальної громади 6 грудня у місті Вінниці, — цитує слова пана Свитка прес-служба облради. — Тому звертаюся до народних депутатів із проханням ініціювати у Верховній Раді ухвалення постанови про амністію усіх учасників акції протесту. Вони обстоювали не власні інтереси, вони боролися за інтереси територіальної громади області та усієї України».
Нагадаємо: активісти разом з учасниками акції протесту проти звільнення з посади пана Свитка здолали міліцейські кордони і штурмом узяли будівлю обласної влади. У такий спосіб зірвали роботу сесії, на порядку денному якої стояло питання про дострокове припинення повноважень голови облради. Одного з активістів нині утримують під вартою. Ще одного оголошено у розшук. Представники Майдану домагаються звільнення затриманого. З цією метою вони пікетували обласний суд, прокуратуру, міліцію. Готовність взяти на поруки затриманого висловили шестеро народних депутатів. Утім суд не взяв до уваги їхнє прохання і залишив затриманого під вартою.
Кандидатуру Сергія Свитка рекомендували на посаду голови облради учасники вінницького Майдану. Саме вони намагалися обстояти його після того, як частина депутатів ініціювала відставку ними ж обраного голови ради, котрого звинувачують у тому, що не зумів зорганізувати плідну роботу усіх фракцій і груп, представлених в облраді. Натомість, пан Свитко заявляє: відставки вимагають колишні регіонали через те, що голова облради ініціював розслідування низки фінансових оборудок за участю декого з них.
Вінницька область.