Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 9-й тур.
13 вересня. «Карпати» — «Шахтар». 3:2.  10 300 глядачів. Рефері —Дердо (Іллічівськ). Голи: Гладкий, 7, Бартулович, 52 (п), 61 — Коста, 23, Ісмаїлі, 71.
«Металург» (Запоріжжя) — «Чорноморець». 0:1. 6 700 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Гол: Фонтанелло, 38.
14 вересня. «Іллічівець» — «Зоря». 1:0.  5 500 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Гол: Майкон, 7. Вилучено Бутка («Іллічівець», 85, фол останньої надії).
«Арсенал» — «Волинь». 2:1. 1 600 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Кравець, 52, Адійя, 53 — Бабатунде, 36.
«Ворскла» — «Севастополь». 2:2. 2 350 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Міщенко, 30, Громов, 90 — Віценець, 45, Ковпак, 78.
15 вересня. «Металург» (Донецьк) — «Говерла». 4:2. 1 500 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Нельсон, 23, Безліхотнов, 32, 69, Мораєс, 37 — Ле Таллек, 34, Лисенко, 66.
«Дніпро» — «Таврія». 1:0. 15 082 глядачі. Рефері — Кутаков (Київська область). Гол: Селезньов, 70.
«Металіст» — «Динамо». 3:0. 39 853 глядачі. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Гав’єр, 43, Соса, 90+2, Марлос, 90+5.
Два матчі в цьому турі викликали особливий інтерес. Спершу поговоримо про львівський поєдинок, де другої поразки в чемпіонаті зазнав «Шахтар». Діючий чемпіон поступився «Карпатам», котрі цього разу діяли вище будь-якої похвали: згуртовано і самовіддано. У цьому матчі господарі навіть вигравали 3:1. Інколи здавалося, що гості виступають резервним складом. Однак із незамінних виконавців був відсутній лише Срна. Всі інші є гравцями основи і мають достатню ігрову практику. Прикро, але з такою грою «гірникам» буде важко у Лізі чемпіонів.
На жаль, все на стадіоні «Україна» завершилося неприємним епізодом. Після фінального свистка наставник «Карпат» Олександр Севідов підійшов до Мірчі Луческу і подав йому, як водиться, руку, але той відмовився її потиснути.
— Тренер має залишатися великим не тільки в часи перемог, а й після поразок, — прокоментував цей випадок півоборонець «Карпат» Младен Бартулович...
Не на три м’ячі була гра у Харкові. «Металісту», якщо бути справедливими, цей матч до числа найкращих записувати не варто. Але те, що наприкінці зустрічі кияни розвалилися — також факт. Футболісти «Динамо» були явно втомленими. Однак треба врахувати, що й «Металіст» нічого особливого не придумав. Усі м’ячі кияни одержали, як кажуть, у роздягальню. Однак харків’яни заслужено перемогли і зміцнили лідерство.
Дивно, що обидва тренери, кожен по-своєму, залишилися задоволеними діями підопічних. Наприклад, Мирон Маркевич сказав, що команди показали гарний футбол. Хоча він вважає, що рахунок 3:0, можливо, і не по грі. «Але ми діяли трохи краще за суперника, тому і перемогли», — зазначив Мирон Богданович. А Олег Блохін похвалив підопічних за гру... в другому таймі. Він також вважає, що рахунок не відповідає подіям на полі.
— Наприкінці матчу ми ризикували, — розповів Блохін, — нам уже було все одно, з яким саме рахунком програвати — 0:1 або 0:3. Цей ризик, на жаль, привів до двох пропущених м’ячів.
Загалом команди показали добротний футбол. Щоправда, нам явно бракувало свіжості, оскільки багато гравців напередодні проводили матчі за свої національні команди. У «Металісті» все-таки менше «збірників», і у нашого суперника була можливість повноцінно готуватися до сьогоднішньої зустрічі. Та що поробиш — якщо ми купили тих «збірників», то нічого в цій ситуації не зміниш. Другим таймом я повністю задоволений, за винятком кінцівки, коли мало місце порушення ігрової дисципліни. Там уже важко було щось зробити.
Дивні слова. Про яке задоволення можна говорити? Від хаотичної, безсистемної гри? Знову важко було зрозуміти, яку саме тактику обрали динамівці на цей поєдинок. А ще — безліч непродуманих і неточних передач у виконанні столичних футболістів, відсутність комбінаційних дій, майже без ударів по воротах харків’ян. Команда ніби розучилася швидко переходити від оборони до атаки і навпаки. Оце, либонь, і побачили численні прихильники «біло-синіх». Тому дуже хотілося б дізнатися: в якій глибокій печері злий чаклун сховав командну гру «Динамо» і як її звідти визволити?..
Момент зустрічі у Львові.
Фото Євгена КРАВСА (спеціально для «Голосу України»).