Стрільба із лука. Завершального дня змагань «Золота осінь», 14 вересня, найкращі спортсмени виборювали першість в особистих та командних фіналах олімпійського раунду ФІТА в центральній частині Львова, біля Бернардинської стіни. Турнір відбувся під патронатом Національного олімпійського комітету України.
Серед учасників — понад 250 лучників з Республіки Саха (Якутія, Росія), Російської Федерації, Білорусі, Польщі, Казахстану, Молдови, Словаччини, 14 областей України, міста Києва та АР Крим. Цей турнір є основним рейтинговим змаганням лучного сезону України нинішнього року та цьогоріч передує проведенню чемпіонату світу, включений до системи комплектування нашої національної збірної.
Фінальні змагання проходили на дистанції 70 метрів. У міксі представники Чернівців Ірина Семенова та Ігор Омельченко перемогли львівську пару Ірина Дубас/Тарас Сенюк. В особистих змаганнях жінок боролися дві львів’янки: Катерина Шабалітова (на знімку) була сильнішою за Вероніку Марченко. У чоловіків львів’янин Дмитро Марченко здолав Ігоря Омельченка.
У змаганнях на блочних луках перемогу виборов Віктор Калашніков (Республіка Саха), другим став українець Роман Гов’ядовський. У жінок Вікторія Дякова (Харків) відстріляла краще за росіянку Світлану Новікову.
Свою майстерність продемонстрували також члени національної параолімпійської збірної України Роксоляна Дзьоба-Балян і Тарас Чопик: спортсмени з проблемами опорно-рухового апарату вперше в історії міжнародного турніру «Золота осінь» стали учасниками показового матчу.
Фото автора.