БРИФІНГИ

Кабінет Міністрів відкликав проект закону про державний бюджет на 2014 рік через невизначеність з ціною на газ. Так на брифінгу після погоджувальної ради Голова Верховної Ради України Володимир Рибак прокоментував, чому він повернув законопроект на доопрацювання.

«Керівник уряду відкликав проект бюджету на 2014 рік, — сказав В. Рибак. — Там є ще багато питань, які необхідно узгодити. Наприклад, дохідна частина бюджету, ціна на газ. Треба доопрацювати».

20 вересня, під час години запитань до уряду в парламенті, Кабінет Міністрів має доповісти про всі показники проекту бюджету-2014. За словами глави парламенту, депутати вже внесли пропозиції на збільшення видаткової частини державного кошторису на суму в 10 мільйонів гривень.

Нових заяв про вихід парламентаріїв із фракцій, за словами В. Рибака, на сьогодні в парламенті немає. «У мене немає на даний момент заяв про вихід депутатів із фракцій. Я не збираюся оголошувати про вихід когось із фракцій», — заявив глава парламенту.

А ось для обговорення питання про призначення виборів у Києві глава парламенту вирішив скликати спеціальну нараду. «Якщо всі погодяться проголосувати, я поставлю питання на голосування», — пообіцяв В. Рибак. Хоча питання про вибори в Києві вже двічі ставилося на голосування, але безрезультатно.

Натомість питання щодо депутатів, котрих позбавлено мандата рішенням Вищого адміністративного суду — Павла Балоги, Олександра Домбровського, — вважає В. Рибак, має розглядати Центральна виборча комісія. Недавнє рішення ВАСУ щодо позбавлення депутатського мандата Ігоря Маркова глава парламенту ще не бачив, тож коментувати не став. Однак, на його погляд, це питання також має розглядати ЦВК, а не парламент.

 

Цифри

У проекті закону про держбюджет-2014 закладено зростання ВВП (з грудня по грудень) — 3%, інфляцію — 8%, дефіцит бюджету — 2,7% від ВВП. Рівень держборгу — 32,4% від ВВП.