БРИФІНГИ

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу після погоджувальної ради назвав «не зовсім нормальним» позбавлення мандатів депутатів рішенням суду після оголошення результатів виборів.

«Сама ситуація, яка складається щодо складання депутатських повноважень з парламентаріїв, які вже затверджені ЦВК, у моєму розумінні має не зовсім нормальний характер і нам необхідно попрацювати із законодавством, щоб закрити цей пролом», — сказав О. Єфремов.

Щодо Ігоря Маркова, якого ВАСУ нещодавно позбавив депутатських повноважень, то фракція Партії регіонів, зі слів її лідера, навіть готова стати на його захист. Хоча у фракції Марков, за словами Єфремова, особливою активністю не відзначався.

«По-перше, нам цей факт неприємний, — сказав Єфремов. — Він все одно член нашої фракції, і я зі свого боку запитав відповідне рішення суду з цього питання, тому що ми хотіли розібратися в цьому питанні і стати на захист свого депутата».

Водночас лідер регіоналів вважає малоймовірним позбавлення мандатів за рішеннями судів ще когось із депутатів, котрі входять до складу фракції ПР.

Щодо проекту закону про державний бюджет України на 2014 рік, який відправлено урядові на доопрацювання, то О. Єфремов відзначив: до законопроекту є багато запитань у Бюджетного комітету, зокрема, щодо невідповідності Бюджетній резолюції.

Ціну на газ, за словами лідера регіоналів, можна прорахувати вже і сьогодні за відповідною формулою. До того ж О. Єфремов зазначив, що завжди непросто наприкінці року прорахувати параметри бюджету на наступний рік, коли ще не підбито підсумки економіки за поточний рік.

Відстрочка розгляду бюджету послужить тому, що уряд якісніше його опрацює і депутати зможуть внести свої пропозиції, — наголосив О. Єфремов.