У фестивалі «Бердянська юшка-2013», який відбувається сьогодні у курортному місті на березі Азовського моря, візьмуть участь 13 команд. По одній від усіх мікрорайонів, міліції, прикордонників і навіть місцевої виправної колонії. Минулого року учасники веселого та смачного дійства наварили 400 літрів юшки, яку мали змогу покуштувати майже дві тисячі мешканців Бердянська та його гостей. На третьому фестивалі цей рекорд планують побити. А ще кухарі порадують любителів смачненького новими рецептами. Утім, основним інгредієнтом страви залишається бичок — риба, котра не раз рятувала місто в голодні роки. Тому недалеко від місця проведення фестивалю, у самому центрі Бердянська, і встановлено пам’ятник «Бичку-годувальнику».