На форум видавців у Львові, що триватиме з 12 по 15 вересня, привезли 100 тисяч книжок, із них 10 тисяч — це нові видання. Організатори очікують на 50 тисяч відвідувачів.
Гран-прі «Найкраща книга форуму-2013» присуджено книжці Мічіо Кайку «Фізика майбутнього». 
На цю премію претендувало 340 томів із 80 видавництв. Автор у своєму бестселері, який українською мовою побачив світ у видавництві «Літопис», досліджує три великі наукові революції, що кардинально змінили світ протягом останніх 100 років: квантову механіку, біогенетеку і штучний інтелект.
На форум видавців до Львова завітали віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко та міністр культури і національної спадщини Республіки Польща Богдан Здроєвський.
«Книга завжди була об’єктом любові, але часом — і ненависті. Тому тоталітарні режими насамперед знищували книжки, нав’язували єдину точку зору щодо різних аспектів життя. У майбутньому видання можуть бути різними, але все одно вони матимуть своїх авторів і надихатимуть нас так само, як сьогодні», — заявив Костянтин Грищенко.
Міністр культури та історичної спадщини Польщі Богдан Здроєвський висловив міркування, що книга збережеться, змінюватиметься. Єдине, що турбує, чи не перетворяться бібліотеки на музеї. Але поки є такі визначні видавці й автори, книга житиме і матиме ціну.
З кожним роком львівський книжковий форум стає дедалі цікавішим. Уперше запроваджено інститут країни—почесного гостя, яким стала Польща. Організатори також хочуть, щоб студенти інвестували у своє майбутнє: приходили й купували книжки. Очікують до 10 тисяч молодих відвідувачів. А для пенсіонерів зробили чудовий подарунок — безплатний вхід і знижку 20 гривень на кожну українську книжку.