Учора в Київському яхт-клубі відбулося врочисте відкриття осінньої частини дев’ятого сезону міжнародної WіndMaster Regatta. На старт вийшли 170 яхтсменів з п’яти країн. Разом із дорослими свої змагання проводять п’ятдесят юних спортсменів — учнів дитячо-юнацьких вітрильних шкіл. Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України».
— Вітрильництво справедливо вважається спортом шляхетної та чесної боротьби. Це дуже важка праця — фізична та емоційна. У дев’ятому сезоні ми побачимо справжній лицарський турнір на акваторії Київського моря. А з урахуванням прогнозованої погоди — сильного вітру та достатньо низьких температур — це буде неабияке випробування навіть для загартованих яхтсменів, — розповів нам голова оргкомітету регати чемпіон Європи-2013 Ігор Юшко.
Нагадаємо, що дивізіонів яхт, в яких учасники вестимуть боротьбу, вісім: крейсерсько-перегонові (два), ORC Sportboat, «Зоряний», SB20, «Ultra», а також дитячо-юнацькі — «Оптиміст» і «Кадет».
Згідно з «Положенням про змагання WіndMaster Regatta» всі яхти-учасники повинні мати дійсний міжнародний сертифікат обмірювання. Технічні заходи, котрі включають лазерне сканування корпусів яхт відповідно до вимог ORC, стали стандартною процедурою в процесі підготовки й допуску до перегонів. Це принципова позиція оргкомітету регати, до якого входять висококваліфіковані яхтсмени й керівники провідних українських і міжнародних компаній.
На знімку: на трасі регати.
Фото Олександра ЗАДИРАКИ.