Учора Віктор Янукович здійснив робочу поїздку до Волинської області. Президент ознайомився з роботою державного підприємства «Луцький ремонтний завод «Мотор», відвідав лікувально-діагностичний центр Волинської обласної клінічної лікарні та Музей волинської ікони. А також провів нараду з адміністративно-господарським активом Волинської області щодо актуальних проблем регіону.
Держпідприємство «Луцький ремонтний завод «Мотор» здійснює повне капітальне оновлення авіаційних двигунів, а також агрегатів паливної апаратури та електроавтоматики практично для всіх видів фронтової авіації Збройних Сил України. Підприємство є унікальним, оскільки його виробничі потужності дозволяють проводити повний капітальний ремонт авіадвигунів.
Перебуваючи на підприємстві, В. Янукович відзначив високий рівень організації виробництва, вмілий менеджмент його керівника — Героя України Миколи Матрунчика. «Є досвідчений господарник, збільшується й заробітна плата працівників», — зазначив Президент.
Оскільки в державі триває реформа в галузі охорони здоров’я, В. Янукович ознайомився з досвідом роботи лікувально-діагностичного центру Волинської обласної клінічної лікарні. Центр створено у травні 2012 року та оснащено високотехнологічною апаратурою. Зокрема, на виконання доручення глави держави від 28 грудня 2010 року лікарні було виділено державну субвенцію в розмірі 18 млн. гривень для придбання новітнього медичного обладнання, а в 2012-му на ці цілі центр отримав ще 18 млн. гривень. 
Відповідаючи на запитання журналістів стосовно ходу медичної реформи, Президент зазначив: «Для того щоб реформи були успішними, треба, щоб наші медичні працівники мали хороші умови для праці, надійні соціальні гарантії, достойну заробітну плату. На плечі медичних працівників лягає велика відповідальність за майбутнє нації. Лікарі щодня дивляться в очі хворих, які чекають від них допомоги».
Представників ЗМІ цікавило, що робиться задля активнішого залучення інвестицій у розвиток економіки. Глава держави зазначив, що за останні роки в цьому плані зроблено чимало. А нині стоїть завдання зробити доступнішими кредити. За словами Президента, до кінця поточного року кредитні ставки повинні знизитися до 14 відсотків, а наступного — до 10—11 відсотків.
На завершення прес-конференції В. Янукович також запевнив, що 2014 року одним із головних завдань держави буде будівництво доріг.
Волинська область.
 
ДО РЕЧІ
 
Оснащення лікарні сучасним обладнанням дало змогу запровадити низку передових методів і методик лікування та обстеження хворих, а у багатьох випадках — скоротити термін лікування з 13—17 до чотирьох днів. Економічний ефект від цього становить 5 млн. гривень на рік.
 
Президент України Віктор Янукович під час спілкування з колективом Луцького ремонтного заводу «Мотор».
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).